(placeholder)

PUBLISERT 12.11.17 • OPPDATERT 13.11.17

Vellykket premiere for de nye TV 2-nyhetene

Den første nyhetssendingen fra TV 2s splitter nye studio i Media City Bergen fremstod med stram regi i proff og tidsmessig innpakning.

  

– Dette er en dag vi har sett frem til lenge, og mange har jobbet hardt og intenst for å få på plass alt til premieren i kveld. Det spesielle er at vi har plassert redaksjonen og desken midt inni vårt nye studio. Vi ønsker en større nærhet til seerne, og i våre nyhets- og sportsflater på TV 2 og TV 2 Nyhetskanalen vil vi nå jobbe tettere på selve nyhetsproduksjonen. Nyhetssendinger på tv har tradisjonelt foregått i et lukket og utilgjengelig studio. Nå ønsker vi å presentere sendingene der vi faktisk sitter og jobber med journalistikken vår, forteller nyhetsredaktør Karianne Solbrække i TV 2.


Det nye studioet er fullt av nye tekniske løsninger, og med bevegelige og fjernstyrte kameraer på skinner.


– Det opprettholder også vårt ønske om høy grad av automasjon under produksjon. Og sammen med firmaet Electric Friends har vi fått utviklet nye kameraskinner som kan bygges ned i gulvet og laget helt nye kamerastativ. Totalt vil det være syv kameraer i studioet, hvor seks går på skinner, forteller Jens Cornelius Knudsen, som er produksjonsdirektør i TV 2.


TV 2 er majoritetseier i Electric Friends og fortsetter dermed med utvikling av nye produksjonsløsninger innen tv-produksjon slik TV 2 har gjort med mange andre selskaper som blant annet Vizrt, Vimond, Mosart og Wolftech.


TV 2s interne grafikk- og programmeringsressurser har også laget en ny grafikkløsning som skal gi nyhetene og sportsnyhetene en fleksibel presentasjonsløsning.


– Nyhets- og sportssendingene våre kommer også med nye vignetter og musikk, så vi får et nytt uttrykk. Samtidig vil seerne våre kjenne igjen TV 2 i farger og innhold. Vi gleder oss til å vise det frem søndag, og håper selvsagt det blir godt mottatt. Det er seerne våre vi lever av, sier Karianne Solbrække.


For fire måneder siden hadde TV 2 sin siste nyhets- og sportssending fra de gamle studioene på Nøstet i Bergen. Søndag kl. 18.30 blir den siste sendingen TV 2s lokaler i Karl Johans gate i Oslo. Nå vil alle nyhets- og sportssendinger bli sendt fra Media City i Bergen frem til nye studioer også står klare i TV 2s nye lokaler i Bjørvika i Oslo.

(placeholder)
Tredje sesong av National Geographic-serien «Vinterveiens helter» spilles inn
Tredje sesong av National Geographic-serien «Vinterveiens helter» spilles inn
To riksdekkende norske radiokanaler konkurrerer om å få oss i den rette julestemningen
To riksdekkende norske radiokanaler konkurrerer om å få oss i den rette julestemningen
Snapchat satser på annonseformat som sjefen tidligere har kalt «creepy»
Snapchat satser på annonseformat som sjefen tidligere har kalt «creepy»

NYHETER