(placeholder)

PUBLISERT 22.09.17

Pengepastorens tv-kanal fikk fjernet kritiske tweets

USENSURERT:  Jan Hanvolds opptreden under mørkemannskonferansen Oslo symposium tidligere i år.




(placeholder)
(placeholder)

Er noen overrasket over at Twitter og Facebook ikke er garantister for ytringsfrihet? De er bare ute etter profitt, de kartlegger oss og «betaler» med knapper og glansbilder. Og sensurerer det de kan tape penger på. Men Helene Harepus lever fortsatt – sjekk hylekoret.no.

J.M.

(placeholder)

Tv-kanalen Visjon Norge, med pengepredikanten Jan Hanvold i spissen, har tatt frem sensurvåpenet for å stoppe kritikere i sosiale medier.

  

Den omstridte tv-kanalen har fått Twitter til å fjerne flere korte videosnutter som dokumenterer pengepastoren i fri dressur. Sensuren rammer twitterkontoene @smultringer og @mediablikk, og dreier seg blant annet om videoklipp der Hanvold hyller Donald Trump, trakasserer homofile og påstår at «gud liker ikke gniere (som bare gir femti kroner i kollekt)». Twitter har i dag suspendert kontoen til @smultringer, mens en videotweet fra @mediablikk er slettet.

Twitter har fjernet videosnuttene etter krav fra Visjon Norge, som med henvisning til reglene om copyright hevder klippene ikke kan viderepubliseres uten deres samtykke.

– Dette er et ganske ekkelt forsøk på mediesensur, fra en ganske ekkel pengepuger i en veldig ekkel tv-kanal, sier ansvarlig redaktør Inge Matland i Mediablikk. – Etter min mening havner disse svært korte klippene klart innenfor reglene om sitatrett og hva som kan viderepubliseres. Dette handler ganske enkelt om dokumentasjon på den lyssky virksomheten Visjon Norge bedriver, men som kanalen nå altså har fått Twitter til å sensurere. Det er bekymringsfullt, sier han.

Visjon Norges sensurkrav – som Twitter i dag har etterkommet – er undertegnet kanalens medarbeider Dan Aksel Jacobsen.


• Se den her: En av videoene som Visjon Norge ikke vil at du skal se

ALT OM TV