Mandag sparker TV 2 i gang valgkampen med statsministerduell direkte fra Arendal.

  

TV 2 starter valgdekningen for alvor allerede under Arendalsuken. I valgstudio utenfor Trefoldighetskirken i Arendal møtes partiledere og andre toppolitikere til flere direktesendte debatter og dueller. Norges neste statsminister heter Erna Solberg eller Jonas Gahr Støre, og mandag møtes de til statsministerduell på TV 2, klokken 18.45. Duellen ledes av Arill Riise.


På TV 2 sendes det også en spesialutgave av «Underhuset» direkte fra Arendal torsdag kl. 19, med programleder Yama Wolasmal.


– TV 2 har aldri satset så mye på Arendalsuken som i år, så dette er vår åpning av valgkampen. Nyhetene har heller aldri produsert så mange timer valgstoff som vi vil gjøre ved dette stortingsvalget, sier nyhetsredaktør Karianne Solbrække.


Valgstudio

I «prime time» de siste tre ukene før valget sendes Valgstudio rett etter 21-Nyhetene mandag, tirsdag, onsdag, torsdag og søndag klokken 21.20, med oppstart søndag 20. august. 


– TV 2 har et beryktet tallknuserteam, og det er viktig for oss å gi gode analyser og treffsikre prognoser. Vi skal utfordre partilederne i debatter og utspørringer, men ikke minst jakte de politiske sakene som betyr mest for folk flest, sier Solbrække.


Partilederutspørring

I Partilederutspørring på TV 2 Nyhetskanalen stiller programleder Yvonne Fondenes alle partilederne til veggs.


– Politikere som ikke svarer på det du spør om, gir deg innøvde fraser eller forsøker å vri seg unna irriterer meg. Velgerne fortjener tydelig svar. De fortjener å vite hva politikerne vil gjøre med makten de ber om. Det skal jeg forsøke å gjøre noe med, sier Fondenes.


I tillegg inviterer Øyvind Brigg politikere til debatt i studio i Oslo, og det inviteres til politisk nachspiel direkte fra utestedet Rodin’s i Oslo sentrum i programmet «Valgstudio nachspiel». Begge programmene sendes hver mandag til torsdag de siste to ukene før valget.


Årets partilederdebatt sendes fra TV 2 sitt studio på Karl Johan torsdag 7. september, klokken 21.40. Debatten ledes av Arill Riise. 


Setter partilederne bak rattet

I et nytt konsept setter TV 2 partilederne bak rattet for å gi velgerne svar på hvem som burde styre Norge i programmet «Bak rattet». De to siste ukene før valget skal politisk reporter Linn Wiik på biltur med partilederne for alle stortingspartiene. Og hverken kommunikasjonsrådgivere eller andre får lov til å sitte på i bilen.


– Her får jeg partilederne på tomannshånd, noe man sjelden gjør. Når de i tillegg må tenke på giring og blinklys og trafikk, håper jeg på å få litt andre svar enn man vanligvis får i et vanlig intervju. Valget handler om politikk. Men det handler også om menneskene som vil at vi skal gi dem tillit til å representere oss, sier Linn Wiik. 


• Les også: Slik blir valget på NRK

(placeholder)

PUBLISERT 12.08.17

Slik blir valget på TV 2

ALT OM TV