Nyhets- og sportsdirektør Jan Ove Årsæther slutter i TV 2. Han forlater mediehuset etter 17 år som reporter, redaktør og direktør.

  


– Jeg vil rose Jan Ove for innsatsen han har lagt ned i TV 2 gjennom snart to tiår. Det står stor respekt av det han har vært med å skape for TV 2, gjennom arbeidet på mange områder innenfor sport, nyheter og TV2.no. Han har også vært sentral i arbeidet mot et nytt TV 2 i 2020, sier sjefredaktør og adm.dir. i TV 2, Olav T. Sandnes.


– Det er en tid for alt. Jeg har jobbet i TV 2 siden jeg var i tyveårene og nå er det på tide å flytte hjemmefra. I lengre tid har jeg ledet en total omorganisering av vår avdeling, der alle nå jobber i Nyhetskanalen. De siste måneders store nyhetshendelser har dokumentert at dette var et helt riktig redaksjonelt valg, selv om det har fordret en imponerende innsats og kraftanstrengelse fra de ansatte, som leverer hver eneste dag, døgnet rundt. Det er et veldig godt tidspunkt å overlate roret til andre. Skal jeg først finne på noe annet utenfor TV 2, så er det akkurat nå, sier Årsæther.


Årsæther startet i TV 2 i 2000, da han kom fra Dagens Næringsliv. Først jobbet han som nyhetsreporter i Oslo og har deretter gått gradene til stillingen som sjef for Nyhetene, Sporten og TV2.no. Han forlater TV 2 i august.


– Jeg har i første omgang en viss karantenetid, så får jeg komme tilbake til hva jeg skal gjøre når den utløper. Jeg har imidlertid takket ja til å representere TV 2 i styret i flere av datterselskapene framover, blant annet i Faktisk. Så skal jeg lete frem fluestangen som jeg ikke har brukt på flere år og teste hvordan det er å slå av mobiltelefonen i korte perioder, forteller Årsæther.


– Jeg vil takke Olav, ledergruppen, fagforeningene og alle medarbeiderne jeg har jobbet sammen med for et strålende samarbeid, og ønsker hele TV 2-organisasjonen lykke til videre i en svært krevende tid for mediene. Jeg vet at dersom det er en organisasjon som makter å tilpasse seg den nye tiden og vinne nytt terreng i kampen om seere og brukere, så er det nettopp TV 2, sier Årsæther.


– Jan Ove har vært faglig sterk og tydelig i sin rolle som redaktør, noe som har gitt ham høy tillit internt. Det er trist at han nå forlater TV 2, sier Henrikke Helland leder for Klubb 2.


– Noe av det siste Jan Ove har bidratt med er å sette sammen et kompetent lag av redaktører og ledere for TV 2-nyhetene. Han kan slutte i trygg forvissning om at det redaksjonelle miljøet han har vært med å bygge er klare til å ta TV 2 inn i fremtiden, avslutter Sandnes.

(placeholder)

PUBLISERT 03.07.17

SKIFTER BEITE: Nyhets- og sportsdirektør Jan Ove Årsæther slutter i TV 2 i august.                        

FOTO: HÅVARD SOLEM/TV 2


- Et veldig godt tidspunkt å overlate roret til andre

ALT OM TV