Jan-Erik Aalbu er foreløpig siste leder som hopper av fra den norske Discovery-skuten.

  

I en pressemelding fra Discovery heter det at Aalbu har sagt opp sin stilling og blir administrerende direktør for det fotballeide produksjonsselskapet Ullevaal Media Center (UMC).


– Før jeg begynte i Discovery hadde jeg knapt hatt en jobb i mer enn to år av gangen. Nå har jeg vært i Discovery i seks og et halvt år. Det kan bli en rekord som blir vanskelig å slå, sier Jan-Erik Aalbu.


UMC produserer studiosendinger for flere av Discoverys sportssendinger. Aalbu kommer dermed til å jobbe tett med sin tidligere arbeidsgiver også i fremtiden.


• Les også: To toppledere går fra Discovery Norge


– Jeg er takknemlig for alt jeg har fått være med på i min tid i Discovery. Jeg har fått bygge opp en fantastisk fin sportsavdeling. Jeg har fått lov til å realisere planen og visjonen vi la for snart tre år siden, «Fotball til folket», og jeg har fått være med på en opptur i norsk mediehistorie vi aldri har vært vitne til før. Det er jeg utrolig glad for, sier Jan-Erik Aalbu, som fortsetter i stillingen sin som sportsdirektør i Discovery Networks ut juli.


Discovery-sjef Tine Austvoll Jensen synes det er leit at Aalbu nå takker for seg, men ser samtidig frem til å fortsette samarbeidet i nye former.


– Jan-Erik er en lagbygger. Det har han med seg fra idretten og trenerkarrieren. I Discovery har han virkelig brukt disse egenskapene godt. Da Jan-Erik begynte, bestod sportsavdelingen av to personer og han var én av dem. Nå teller vi godt over 20 hoder, samt et stort produksjonsteam. Vi har klart å levere på målet vi satte oss da vi kjøpte Eliteserien for en stund tilbake – å doble seertallene første helg vi gikk på luften. Det skal Jan-Erik ha mye av æren for, sier Austvoll Jensen.


Eirik Koren går inn som midlertidig leder for den norske sportsavdelingen. Koren går over sommeren inn i stillingen som sjef for Eurosport-operasjonen i Discovery Networks Norge, og vil inntil permanent løsning er på plass fungere som sjef også for sportsavdelingen.


Koren har tidligere jobbet i NRK Sporten og Nyhetene, som vaktsjef, reportasjeleder, kommentator, reporter og prosjektleder. Han har også jobbet i TV 2 og vært kommunikasjonsdirektør i Pfizer. Koren har jobbet i Eurosport siden 2014, og har blant annet vært ansvarlig for lanseringen av den norske Eurosport-kanalen, Eurosport Norge.

(placeholder)

PUBLISERT 14.06.17

Enda en leder går fra Discovery Networks

ALT OM TV