Jon Almaas får sitt eget show på TVNorge, men ellers er det lite nytt å finne i høstens satsinger hos Discovery Networks.

  

– Vi gjør mer av det vi er best på, nemlig norsk humor. Denne humorbuketten er den fyldigste vi har hatt på TVNorge. I vår testet vi ut en del nye sjangere og formater, og det gikk ikke helt etter planen. Denne gang kjører vi en litt tryggere meny, men med samme mål som alltid. Vi går for tittelen norgesmester i humor, sier Tine Austvoll Jensen, sjef i TVNorge og Discovery Networks.


Samtidig ruller den norske elitefotballen videre på Eurosport og Discovery.


– Eliteserien har vært en suksess for oss hittil. Vi tangerte nettopp vår beste mai måned noensinne, og det er mye takket være fotballen på Eurosport Norge. Vi gleder oss til alle kampene og alt dramaet som venter utover høsten i Eliteserien, samtidig som vi forbereder oss til vårt aller første OL. Det blir en spennende og lærerik tid fremover, sier Jensen.


På digitalfronten blir Eurosport Player, som har vært sterkt kritisert av seerne, byttet ut.


– Vi gjør det enklere og bedre å se på sport digitalt. I vår flyttet vi all sporten vår over på en egen strømmetjeneste, Eurosport Player. Nå bytter vi også ut selve spilleren, og tar i bruk en av de mest velprøvde og solide sportsspillerne i verden, bygget på teknologien BAM. Med dette skal vi være godt rustet for resten av årets Eliteserien-sesong og ikke minst OL-oppdraget i februar, sier Jensen.


Mer humor

På hovedkanalen TVNorge har programdirektør Eivind Landsverk satt sammen det Discoverys informasjonsavdeling selv kaller «det mest humorfylte sendeskjemaet kanalen har hatt».


– I kampen mot våre konkurrenter, både fra inn- og utland, er det norsk humor som skiller oss ut på underholdningssiden. I høst går vi for nye humorgull, og vi har satt opp en svært innholdsrik meny for seerne våre, sier Eivind Landsverk.


– Jon Almaas skal endelig på luften med helt eget show, Harald Eia er tilbake med Brille, Magnus Devold skal kjøre helt til Sør-Korea – uten lappen, Lene Kongsvik Johansen kommer med ny Kongsvik-serie, Mandagsklubben returnerer, og vi får en blodig og humoristisk nedtelling til jul med vår nye adventskalender Jul i Blodfjell. I tillegg har vi stor tro på humordramaet Hvite gutter, hvor en festglad kompisgjeng på Oslos beste vestkant begynner å føle på at livet strammer seg til. Det er bare å glede seg, sier Landsverk.
Kommer på TVNorge


Jul i Blodfjell (NY!)

Denne julen bytter TVNorge ut den tradisjonelle julekosen med en ny og bloddryppende adventskalender. Soot-slekten samles på høyfjellshotellet Blodfjell for å feire jul sammen, lokket av deres søkkrike onkel Konrad som sier han skal gjøre dem til arvinger. Men det hele tar en ny vending når de én etter én tas av dage av en ukjent morder. To i slekten tar på seg oppdraget med å finne ut hvem som er den skyldige. Rollene bekles av Atle Antonsen, Ine Jansen, Trond Fausa Aurvåg, Fridtjov Såheim, Lene Kongsvik, Jon Øigarden og Kevin Vågenes.


Talkshow med Jon Almaas (NY!)

I nesten 20 år var Jon Almaas en del av nordmenns hellige fredagsrituale. Som anker i Nytt på nytt ble han et must til familietacoen, omtrent like viktig som kjøttdeigen. Til høsten står han på egne bein, når han er tilbake på skjermen med et helt nytt humorprogram – på TVNorge. Nå skal han lage sitt eget show, akkurat som han vil selv. Men det er mye Jon må bestemme seg for før høstens premiere. Skal han ha en side-kick? Hvem da, i så fall? Trenger han husband eller skal han spille selv? På trekkspill? Trompet?


Hvite gutter (NY!)

Mens deres jevngamle for lengst har sanket posisjoner og høystatusjobber, har de fire kompisene Jens, Mathias, Leo og Herman stått på stedet hvil. De er vestkantgutter i fritt fall, og begynner så smått å forstå det selv. Men til tross for en snikende følelse av utilstrekkelighet, finner de trøst i deres ubrytelige brorskap, som er tuftet på fyll og store, urealistiske fremtidsplaner. Hvite gutter er en humoristisk dramaserie regissert av Julian Hagemann og Caroline Johansen. Hovedrollene spilles av Eirik Hvattum, Jørgen Evensen, Torjus Tveiten og Johannes Fürst.


Mandagsklubben (sesong 2)

Mandagsklubben ble fulgt av 426.000 seere i snitt denne våren, og til høsten er programmet tilbake på TVNorge. Anne Rimmen inntar igjen ankerplassen og skal forsøke å holde styr på sine faste makkere Else Kåss Furuseth og Dag Sørås. Hver mandag rullerer ulike komikere på de øvrige plassene i panelet, mens Calle Hellevang-Larsen får fornyet tillit i sin frie rolle som utegående korrespondent. Hver uke får gjengen besøk av en gjest som er aktuell i mediebildet.


Kongsvikklinikken (NY!)

Lene Kongsvik Johansen er tilbake med en ny komiserie der hun spiller en rekke rare, søte, sjarmerende og noen ikke fullt så sjarmerende karakterer. Denne gangen er det det moderne helsesenteret Kongsvikklinikken som danner universet som binder alle rollefigurene sammen. På Kongsvikklinikken tilbys alt fra fastlegeordning til alternativ medisin og psykologisk avdeling, og serien kommer tett på både ansatte og hyppige brukere. Noen av dem har vært med tidligere, som studenten Alexander Molteberg, Therés «Finansfrue» Iversen og tigermamma Birgitte Greppestad Broch, mens andre er helt nye bekjentskaper.


Kjør meg til OL (NY!)

I Kjør meg til OL skal Magnus Devold og bilen hans ta seg fra Norge til Sør-Korea – en reise på 20.000 kilometer – for å få med seg åpningen av OL i Pyeongchang. Det eneste hinderet i reiseplanen er at Magnus ikke har sertifikat. Så for å komme frem er Magnus avhengig av sjåførhjelp fra tilfeldige mennesker på veien. Han planlegger å reise gjennom Nord- og Øst-Europa, Iran, Turkmenistan, Usbekistan, Kirgisistan, Kasakhstan, Russland og Japan før han ankommer Sør-Korea.


Alt for Norge (sesong 8)

Realityserien Alt for Norge er tilbake med deltakere som snur opp-ned på både norske og amerikanske myter. Programleder Fridtjof Nilsen skal lose deltakerne gjennom en rekke urnorske utfordringer i konkurransen om å være den «norskeste» deltakeren. Vinneren får drømmen oppfylt: Et etterlengtet møte med sin norske slekt. Blant årets norsk-amerikanere er en rappende komiker, en seksbarnsmor som praktiserer åsatru, en pole-dansende mekanisk ingeniør, en Wal Mart-sjef med «Alt for Norge» tatovert på leggen, og selveste Mrs. Minnesota United States 2016!


Brille (sesong 7)

Det humorbaserte kunnskapsprogrammet med Harald Eia i spissen er blitt en viktig del av TVNorges humor-DNA. Denne sesongens Brille-gjesteliste inkluderer navn som Bård Tufte Johansen, Egil Hegerberg, Henriette Steenstrup, Martin Beyer-Olsen, Else Kåss Furuseth, Kevin Vågenes, Are Kalvø, Cecilie «Cess» Steinmann Neess og brødrene Tore og Steinar Sagen. Det blir nye dypdykk i vitenskapens forunderlige verden, akkompagnert av tilsynelatende umulige oppgaver, når programleder Harald Eia slipper løs sin indre nerd.


71° nord (sesong 19)

Verdens lengstlevende realityserie er tilbake for nittende gang! I 71° nord blir norsk natur servert på spektakulært vis når Tom Stiansen leder nye deltakere gjennom harde prøvelser i majestetiske kulisser, fra Lindesnes i sør til målstreken på Nordkapp. I årets sesong stiller blant andre en deltaker med teltskrekk, en eks-skiboms som skriver masteroppgave om hoppekreps, en juicepresser fra hovedstaden, en tidligere utenlandsproff i håndball og programmets første helamerikanske deltaker, rett fra solkysten i California. Den som klarer seg best, kan innkassere seieren på Nordkapp og dra hjem med ny bil og inntil 400.000 kroner.


Mitt kjøkken ruler (sesong 2)

De elsker å lage mat, og blant venner og familie er de kjent for å trylle frem de lekreste retter. Men hvordan går det når kokkeferdighetene settes på prøve? I Mitt kjøkken ruler utfordres norske hobbykokker til å levere etter restaurantstandard, i sitt eget hjem. Deres oppgave er å utkokkelere de andre deltakerne og imponere de kravstore dommerne, mesterkokkene Christopher Haatuft og Lise Finckenhagen.


Sinnasnekker’n (sesong 8)

Til høsten drar oppussingsekspert Otto «Sinnasnekker’n» Robsahm ut på veien igjen for å redde nye prosjekter og parforhold. Denne gangen hjelper Otto blant annet til med oppussingen hos et par i Stavanger som er hardt rammet av oljekrisen, et venninnepar på Hvittingfoss som har revet langt mer enn de klarer å bygge opp, og en familie i Porsgrunn som deler bolig med et par hundre mus.


Kjekt å ha (sesong 2)

Hvert år strømmer kreative nyvinninger inn over landet med løfter om å gjøre nordmenns liv enda enklere, bedre, morsommere og mer komplett. Men gjør de egentlig det? Kjekt å ha skal hjelpe tv-seerne med å finne ut av hva som virkelig er kjekt å ha og hvilke produkter som bør legges rett tilbake i boksen. .


Første date (NY)

Bli med inn i en litt uvanlig restaurant, der ingen av gjestene har sett hverandre før. Alle er single, og de har vært modige nok til å la kameraene bli med på deres første date med en helt fremmed person. Parene er valgt ut basert på hva de liker og misliker, med håp om at de vil ha en hyggelig date, og kanskje finne den viktige kjemien som kan føre til ekte kjærlighet. I hver episode møtes seks par, og etter endt date skal de bestemme seg for om de vil treffes igjen.


Åndenes makt (sesong 13)

Det omdiskuterte programmet er en av TVNorges største seersuksesser, og programleder Tom Strømnæss opplever fortsatt en konstant strøm av henvendelser fra folk over hele landet som ber om hjelp til å forstå hendelser som vitenskap og logikk ikke umiddelbart kan forklare. De såkalt klarsynte Tom Strømnæss i høst sender av sted for å hjelpe, er Michael Winger, Lilli Bendriss, Lena Ranehag og Anne-Kristine Augestad.

(placeholder)

PUBLISERT 11.06.17

Høstmenyen byr på mer av det velkjente fra Discovery

ALT OM TV