(placeholder)

NRK har besluttet å utsette MGPjr-finalen til høsten på grunn av coronapandemien. Det jobbes med en ny dato.

– Vi vet at mange tusen barn og voksne gledet seg til å være til stede under MGPjr og at finalistene gledet seg minst like mye. Vi er veldig lei for at MGPjr 2020 ikke kan sendes som planlagt lørdag 23. mai, men det er viktig å følge de anbefalinger og regler som gjelder for å beskytte oss mot smitte, sier prosjektleder for MGPjr, Eva Rutgerson Bie.

• Covid 19-viruset, også kjent som coronavirus, skaper store utfordringer over hele verden. I Norge er strenge smittevernstiltak innført for hele befolkningen. Nå sprer viruset seg også raskt i fattige land. Utviklingsfondet lanserer nå en coronamonitor med oppdatert oversikt over utviklingen globalt, med daglige oppdateringer fra landene organisasjonen jobber i.

• Tegneren Albert Uderzo døde mandag kveld, 92 år gammel. Uten Uderzo ville de verdensberømte tegneserieheltene Asterix og Obelix aldri ha eksistert. Sammen med den fantastiske historiefortelleren René Goscinny skapte Uderzo Asterix-universet, som har vært en verdensomspennende og vedvarende suksesshistorie – for ikke å snakke om en kjærlighetshistorie – for voksne som barn i mange generasjoner.

Medietilsynet lanserer Mediedatabasen, som gir en samlet oversikt over alle norske medier. Databasen gir en oversikt over nær 300 aviser, omkring 400 lokale radiostasjoner og et tredvetalls nasjonale radio- og tv-kanaler, hvor de finnes og hvem som eier dem. Via kart er det mulig å søke på kommuner eller fylker og se hvor de ulike mediene utgis.


Mediedatabasen er en del av et større prosjekt i Medietilsynet, som handler om å gjøre informasjon om norske medier og det store mediemangfoldet vi har, mer tilgjengelig for flere, heter det i en pressemelding fra tilsynet.

TV 2 og SVT skal vise «Skavlan» i ytterligere to år. – Jeg mener det er et behov for et talkshow i Norge som går mer i dybden, og som også har et perspektiv utover Norges grenser. Jeg liker hvordan «Skavlan» fanger opp trender og bevegelser, før andre gjør det – med Greta Thunberg som ett eksempel. Hun var helt ukjent i Norge før hun dukket opp i programmet. Samtidig har programmet alltid aktuelle gjester. Samme uke som Norge innførte de strengeste smittetiltakene for å bekjempe coronakrisen, var Richard Hatchett, som leder arbeidet med å finne en vaksine som kan stoppe viruset, gjest hos «Skavlan», sier nyhetsredaktør Karianne Solbrække i TV 2.

«Skavlan» kommer fremover til å bli sendt hver høst på TV 2 og SVT.

• Bare et par uker etter at han gikk rett til topps på Spotify sin toppliste med årets Paradise Hotel-låt, er TIX igjen aktuell med en ny utgivelse. Ifølge plateselskapets pressemelding, er «Karantene» selvopplevd. TIX har sittet to uker i «selvbestemt karantene», og ønsker at låten skal være et lyspunkt i tiden vi er inne i nå.


– Denne låten ble laget over FaceTime sammen med produsentkollega Erik Smaaland mens vi begge har vært i karantene. Låten er ment som en oppmuntring til de som sitter hjemme, og en oppfordring om å respektere karantenen og myndighetenes retningslinjer, forteller han.

l_equip.750.jpg
l_equip.750.jpg
die_welt.750.jpg
die_welt.750.jpg
marca.750.jpg
marca.750.jpg

Olympiske forsider.