I en ny dokumentarserie på DR1 kommer seerne tett på Annisette fra The Savage Rose.Annisette Koppel har i over 55 år vært en enestående naturkraft i dansk musikk. I en ny dokumentarserie på DR1 får seerne et helt unikt og personlig innblikk i Annisettes liv, samtidig som man kommer tett på både hennes musikalske og personlige reise gjennom livets vendepunkter.


I fire avsnitt tar instruktøren Maya Albana seerne med på en reise gjennom Annisettes liv. En reise som samtidig gir et innblikk i de 75 år av danmarkshistorien som har har formet henne.


Dokumentarserien begynner med et tilbakeblikk på barndommen, hvor Annisette og søsteren Rudi forteller om et hjem hvor konflikter mellom foreldrene foregikk parallelt med showbiz.


Annisette forteller også om sin ungdom, hvor hun får jobb som sangerinne i det populære coverbandet Dandy Swingers og plutselig står overfor sitt livs vendepunkt når bandets medlemmer begynner å spille med de berømte Koppel-brødrene.


Annisettes ord blir gjennom hele portrettdokumentaren kommentert av personer som står henne nær, og av musikere, bandmedlemmer, historikere og kulturformidlere.


– Annisette er kompromissløs i sin tilnærming til både musikken og livet, og har satt et stort preg på både den musikalske scene og samfunnsdebatten i Danmark gjennom 50 år. Hun har gjennom et helt liv klart å holde seg relevant med sin musikk, hvor hun har fulgt tidens strømninger på sin helt særegne måte, sier Lisbeth Langwadt, som er programsjef for DR Bred Kultur og Fakta.


I serien forteller Annisette også om sitt møte med det nydannede The Savage Rose, om hvordan bandet debuterer som pionerer innenfor rytmisk musikk og om tiden da bandets debutalbum tar Danmark med storm.


Seerne får også høre om da det hele snur og Savage Rose kommer i motvind når de sier nei takk til å dra til Vietnam for å spille for soldater på amerikanske baser. En beslutning som samtidig koster dem mange musikeres største drøm – en platekontrakt i USA.


Vi kommer også tett på det private når Annisette forteller om forelskelsen og kjærligheten til Thomas Koppel, om da de ble foreldre, og familien i tråd med tidsånden velger å flytte i kollektiv med plass til både storfamilie og band. Vi hører om hvordan deres politiske bevissthet vokser, noe verken pressen eller plateselskapene er begeistret for.


Vi er også med i fortellingen om hvordan bandet, med innspillingene av albumet Black Angel, reiser seg igjen, og om hvordan tilværelsen etter Thomas Koppels død tar en ny og alvorlig dreining.


– Annisette – rebell for livet er ikke bare historien om en av Danmarks aller største sangere som går linen ut i alt hun kaster seg ut i og med alt hva det innebærer -– på godt og ondt. Det er også en reise inn i spennende dansk kulturnostalgi, hvor vi blir tatt med gjennom 50 års dansk musikkhistorie, sier Lisbeth Langwadt.


Første avsnitt kan sees på DR1 onsdag 6. mars klokken 20.30 og de etterfølgende tre onsdager samme tid. Alle fire programmer ligger på DRTV fra samme dag klokken 6.00.PUBLISERT 04.03.24


Rebell for livet

FOTO: INGE MATLAND