Ny strømmetjeneste, OL i Paris og mer satsing på norsk tv-underholdning er hovedingrediensene i Warner Bros. Discoverys plan for 2024. Det er nå rundt halvannet år siden de to mediegigantene Discovery og WarnerMedia slo seg sammen til Warner Bros. Discovery.


– Det er ikke enkle tider i bransjen vår, men med alt det vi kan tilby på de forskjellige flatene er vi i en unik posisjon. Vi er et av de største og sterkeste medieselskapene i Norden, og vi tror at lokalt innhold spiller en nøkkelrolle for å opprettholde og styrke den posisjonen. Derfor fortsetter vi med store investeringer i norske produksjoner, sier Christina Sulebakk, Managing Director for Warner Bros. Discovery i Norden.


OL på Max

Et viktig steg i prosessen med å bli et helhetlig selskap, er lanseringen av Max, som blir WBDs globale strømmetjeneste. Max er allerede lansert i USA, og kommer til Norge og Norden i løpet av våren 2024. Lanseringen av den nye strømmetjenesten betyr at den lineære tv-kanalen Max kommer til å skifte navn.


– Max gir oss muligheten til å for første gang samle det beste innholdet fra WBD på ett sted. Det skal være strømmetjenesten alle husholdninger bare må ha. Det blir en fantastisk samling av internasjonale serier og filmer av øverste klasse, som Harry Potter, The Last of Us og Dune: Part Two, blandet med det lokale innholdet nordmenn elsker, som 71° nord og Kongen befaler, sier Sulebakk.


Det er ennå mange detaljer som gjenstår i lanseringsplanen for Max i Norge, men noen ting kan Sulebakk nevne.


– De olympiske leker i Paris 2024 kommer til å bli vist på Max. Om du vil få med deg all action og samtlige norske medaljehåp, så er det Max som gjelder. Vi kommer også til å tilby en type abonnement hvor reklame er inkludert, men priser og pakketering kommer vi tilbake til når det nærmer seg lansering, sier Christina Sulebakk.


Fortsatt humorfokus

Onsdag la også programdirektør Magnus Vatn frem planene for WBDs norske tv-meny.


– Vi skal gi folk en etterlengtet pause i hverdagen, med positivt ladede programmer man kan se sammen med andre. Det er i seg selv en viktig samfunnsfunksjon, spesielt i disse dager. Denne våren kommer vi med en fin blanding av velkjente formater og nysatsinger – krydret med knallsterke profiler, noe vi vet er en god oppskrift, sier Magnus Vatn, ansvarlig redaktør i TVNorge og programdirektør i Warner Bros. Discovery Norge.


– Vi går fortsatt for tittelen norgesmester i humor, og gleder oss stort til å vise frem det nye talkshowet til Else Kåss Furuseth. Dette er noe hun virkelig brenner for, og det kommer til å skinne gjennom på skjermen. Annet som er nytt på humorfronten, er at vi sender dynamittduoen Linn Skåber og Ine Jansen ut på en reise langt utenfor luksussporet i Null stjerner. Ronny Brede Aase får også sitt eget panelshow, kalt Skinnet bedrar, hvor han har samlet Norges morsomste mennesker til gjettelek, mens seerfavoritter som Neste sommer, Kongen befaler og Alle mot alle får nye sesonger, sier Vatn.


– Det er også gledelig at vi kan by på et helt nytt humordrama. I MILF of Norway spiller Mariann Hole en arbeidsløs og frustrert familiemor som slår seg opp på en slags OnlyFans-tjeneste med dristig innhold pakket inn i nasjonalromantisk emballasje. Det blir bunadsbilder de færreste har sett før, sier Vatn.


TVNorge og Warner Bros. Discovery byr også på mer reality denne våren.


– Vi har presentert nye sesonger av 71° nord siden 1999. Likevel fortsetter serien å levere så det synger, hver eneste tv-sesong. Jeg tar av meg capsen, noe det er sjelden jeg gjør. Og den nye sesongen ser ut til å bli en av de bedre. Vi kommer også med mer 16 ukers helvete og Sistemann ut!, som begge er relativt nye programmer som har fungert svært godt. Jeg har veldig stor tro på våren vi har i vente, og håper folk velger oss når de søker et fristed og pusterom, sier Magnus Vatn.


En annen av vårens nysatsinger er Politihundene, og det blir i tillegg nye sesonger av Gift ved første blikk, Naked Attraction Norge, Ex on the Beach og Insider.


På sportsfronten skal Warner Bros. Discovery sende alt fra OL i Paris 2024. Deler av lekene vil også bli delt med NRK. WBD innehar også noen av de aller mest attraktive rettighetene innen verdenssportene tennis, golf og sykling. Discovery+ blir stedet for de som vil følge norske stjerneskudd som Viktor Hovland og Casper Ruud på veien videre mot toppen, skriver WBD i en pressemelding.

PUBLISERT 23.11.23


Den nye strømmetjenesten Max lanseres i Norge til våren

DUNE 2: Andre del av storfilmen Dune kommer på den nye strømmetjenesten Max.

FOTO: WARNER BROS. DISCOVERY