Norges største musikkshow skal tilbake dit det hele startet, og avslutte med en stor folkefest i Trondheim. Melodi Grand Prix ble arrangert for aller første gang i 1960. Nora Brockstedt ble den første vinneren av konkurransen med låten «Voi-voi». Sendingen fant sted i NRKs lokaler på Marienlyst i Oslo. I 2024 vil NRK ta konkurransen tilbake til røttene når de tre delfinalene igjen arrangeres på Marienlyst. Den første delfinalen sendes lørdag 13. januar.


– Marienlyst er hellig grunn for starten av norsk tv-historie og Norges største musikkshow gjennom snart 65 år. Historiene og musikken sitter i veggene i Studio 1 og Studio 2. Begge vil benyttes når artistene skal kjempe om finaleplass i Trondheim Spektrum, foran 8500 mennesker i salen og rundt en million mennesker foran tv-skjermen, sier Stig Karlsen, musikkansvarlig i MGP.


18 artister

Det vil være 18 deltakere som konkurrerer i neste års Melodi Grand Prix. Seks artister og band deltar i hver delfinale, hvor tre går videre til den store finalen.


– Vi er i fyr og flamme over den nye line-upen i MGP. Vi kan love svært høyt nivå på artister og låter, og et variert og spennende repertoar. Det blir store og kjente artister, det blir nye stjerneskudd, et bredt utvalg av sjangere og uttrykk. Vi har låtene som kan hevde seg sterkt i Europa og verden. Og hvem vet, kanskje er 2024 året da Norge igjen vinner Eurovision Song Contest, sier Karlsen.


Finalen

Det blir nok en gang folkefest når ni finalister skal kjempe i finalen om å representere Norge i Eurovision Song Contest 2024. Finalen lørdag 3. februar finner sted i Trondheim Spektrum, skriver NRK i en pressemelding.


– Trøndere kan å lage fest, og sammen med tilreisende fra hele Norge og Europa blir dette en kveld for historiebøkene. Det knyttes stor spenning til hvilke artister som er med i MGP 2024, og selv om vi ikke kan dele noen navn nå, så kan vi avsløre at Trøndelag er godt representert. Det skal bli spennende å se hvor mange som går videre, og får opptre på hjemmebane i Trondheims storstue, sier Karlsen.


Artistene blir presentert på en stor presselansering fredag 5. januar på Marienlyst i Oslo.

PUBLISERT 07.11.23


I fyr og flamme over neste års norske Melodi Grand Prix-låter

SUPERSHOW: Det kokte i Trondheim Spektrum da Alessandra vant finalen i Melodi Grand Prix 2023. Neste års vinner vil også kunne feire i samme arena.

FOTO: CELINA ØIER / NRK