Nyheter døgnet rundt for danskene

Fra i dag er den danske allmennkringkasteren DR klar med en helt ny utgave av TV Avisen, som alltid er oppdatert med siste nytt fra hele Danmark og resten av verden. I dag har DR premiere på TVA Live, som er et nytt nyhetstilbud som supplerer og står på skuldrene av nyhetssendingene som danskene har kjent i snart 60 år.


Forandringer i brukernes medievaner, og hastigheten i nyhetsformidlingen, stiller nye krav til DRs public service-innhold. Brukerne søker i høyere grad mot digitale plattformer og vil ha adgang til nyhetene mens de skjer, og når det passer dem, skriver DR i en pressemelding.


– Vi fornyer nå TV Avisen så den matcher brukernes krav og behov, samtidig med at vi bevarer TV Avisens dyrebare DNA, som har vært kjernen i vår nyhetsformidling siden 1965. Med et løfte til brukerne om at TV Avisen fremover alltid oppdaterer dem på det viktigste akkurat nå, sender vi et klart signal om at TV Avisen ikke lenger er noe man skal sitte og vente på, men en nyhetsservice som alltid er våken og oppdatert, og som kan sees når det passer den enkelte, sier Sandy French,  nyhetsdirektør i DR.


– De senere årene har blant annet coronapandemien, krigen i Ukraina og presset på demokratiske institusjoner vist at viktigheten av TV Avisen kanskje er større enn noensinne. Men utviklingen i teknologi, medielandskap og vaner betyr at kravene og forventningene til TV Avisen anno 2023 har endret seg markant. Vi har sett at brukerne i stadig større grad søker mot digitale plattformer for å bli oppdatert når det passer dem. Nå har vi et klart konsept for TVA som matcher dette behovet, sier French.


Nyhetsbildet akkurat nå

– I det siste året har vi sendt stadig mer tv-avis i løpet av dagen, og vi gleder oss til å gå direkte med TVA Live. Men vi er også klar over at vi hele tiden skal bygge på og utvikle videre for at TVA kan fastholde sine kjerneverdier og være et relevant, troverdig og tidsmessig samlingspunkt i nyhetsstrømmen, siger Marie Buss, redaksjonssjef for TV i DR Nyheder.


Om kvelden vil TV Avisen klokken 18.30 på DR1 fortsatt bringe dagens mest fyldige oppsamling av hele nyhetsdøgnet, mens TV Avisen klokken 21.00 spesielt fokuserer på døgnets viktigste historier.


En annen endring er at nyhetssendingene 18.30, 21.00 og TVA Live får et nytt samlet visuelt uttrykk, hvor slektskapet med dr.dk trer tydelig frem. Samtidig innføres en rekke nye grafiske verktøy, som både understøtter løftet om å være fullt oppdatert hele tiden og som dessuten gir et nytt dynamisk lag å utfolde journalistikken i.


Nyhetsankerne

Vertene som skal guide seerne gjennom nyhetsstrømmen er også på plass, og de kan ses på bildet øverst.


– TVA skal være det sikre, kjente og troverdige stedet man alltid kan bli oppdatert og få perspektiv på dagens viktigste nyheder, sier Marie Buss.

PUBLISERT 06.09.23


NYHETSANKERNE: TVAs nyhetsverter, fra venstre: Kim Bildsøe Lassen, Anne-Dorte Rosgaard, Mette Hybel, Johannes Langkilde, Jacob Rosenkrands, Maria Yde, Ulla Essendrop, Klaus Bundgård Povlsen, Maja Rosager, Erkan Özden, Nina Z. Munch-Perrin, Lillian Gjerulf Kretz og Kåre Quist.  

FOTO:  © AGNETE SCHLICHTKRULL