Bonnier inviterer til sakprosakonkurranse

Den beste ideen til en dokumentarbok premieres med 100.000 kroner og en bokkontrakt hos Bonnier Norsk Forlag.Verden er i forandring. Nasjonalt og globalt er vi vitne til store politiske, økonomiske og sosiale bevegelser som skaper endring for både enkeltindivider og på samfunnsnivå. Bonnier Norsk Forlag ønsker å fortelle historiene om konsekvensene av denne utviklingen, skriver forlaget i en pressemelding.

 

– Vi vil lage engasjerende sakprosabøker som skaper avtrykk i den norske offentligheten. Vi har satt ned en jury som vil gi en premiesum på 100.000 kroner, og bokkontrakt med forskudd i henhold til normalkontrakten, for den beste ideen til en sakprosabok med utgivelse i 2024, sier redaksjonssjef for sakprosa i Bonnier Norsk Forlag, Andreas Hatlevik. 


For å delta i konkurransen må man sende en prosjektbeskrivelse, en innholdsfortegnelse og 20 sider tekst som juryen blir begeistret over. Temaet bestemmer man selv. 


– Men vi vet at sakprosabøker på sitt beste går tett på mennesker og virkelige hendelser samtidig som de avdekker og avslører sider ved vårt samfunn som vi ikke kjenner fra før, sier Hatlevik. 


Juryen består av Ingrid Eia Ryvarden, seniorredaktør i Bonnier Norsk Forlag, Frode Frøyland, redaksjonssjef i DN, Marte Spurkland, tidsskriftredaktør i Humanist forlag, Torbjørn Ekelund, redaktør og forfatter i Kolombia forlag og Magnus Skjæraasen Aarø, redaktør i Bonnier Norsk Forlag.

 

Frist er 1. september 2023.

PUBLISERT 24.03.23


LOKKER MED PREMIE OG BOKKONTRAKT: – Vi vil lage engasjerende sakprosabøker som skaper avtrykk i den norske offentligheten, sier redaksjonssjef for sakprosa i Bonnier Norsk Forlag, Andreas Hatlevik.

FOTO: JARLE OG JORDAN