Førsteplass på bestselgerlisten

Thomas Korsgaard har fått terningkast seks i både VG og Dagbladet, og boken ble utsolgt kun dager etter lansering. Nå må Bonnier trykke et tredje opplag.Romanen «Hvis det skulle komme et menneske» gikk rett inn på førsteplassen på bestselgerlisten etter strålende anmeldelser, og ble raskt revet vekk fra butikkhyllene. 


Den 27 år gamle forfatteren, som har solgt 320.000 bøker i Danmark, er den yngste vinneren av De Gyldne Laurbær noensinne, og nå blir debuten hans filmatisert av Nordisk film.


–  En av de store gledene ved å lese bøker er når du kan dele en stor opplevelse med andre. Jeg kunne ikke legge fra meg «Hvis det skulle komme et menneske» da jeg fikk den i hendene. At romanen har fått en så strålende mottakelse av kritikerne, og at vi etter bare to uker har måttet trykke tre opplag, gjør meg så lykkelig. Da får jeg delt denne enestående boken med veldig mange andre, sier redaksjonssjef i Bonnier Norsk Forlag, Anne Fløtaker. 


Hun gleder seg til Korsgaard kommer til Norge. Han gjester først Oslo på en snarvisitt den 13. april for å treffe sitt norske forlag og forfatterkolleger, deretter på Lillehammerfestivalen i slutten av mai.


Korsgaards roman har fått strålende mottakelse i Norge, og både VG og Dagbladet har gitt boken terningkast 6. I VG slo anmelder Gabriel Michael Vosgraff Moro fast at forfatteren er et fenomen som tar leserne med storm.  


Anne Cathrine Straume i NRK var svært begeistret. «For en fyr! Og for en bok!», skrev hun i sin anmeldelse.


Klassekampens Tom Egil Hverven mente boken var en triumf. «Ved å folde fortellingen varsomt rundt unggutten Tues perspektiv lykkes han med å balansere naivitet, humor og alvor i historien om en familie på en gård omkring finanskrisen i 2008.» 


Også Dagbladets anmelder Joakim Tjøstheim, som trillet en sekser på terningen, mener boken er sensasjonelt sterk.
PUBLISERT 11.03.23


NYTT OPPLAG: Thomas Korsgaards roman «Hvis det skulle komme et menneske» er den første i en trilogi. De to neste bindene lanseres i løpet av 2023.

FOTO: BONNIER NORSK FORLAG