Gamle travere fosser frem – med hits fra gullalderen

DAB-SUKSESS FOR RADIO VINYL

Etter nedleggelsen av fm-nettet har flere etablerte radiokanaler mistet lyttere. For Radio Vinyls vedkommende går lyttertallene opp.  
Det er tallenes tale. Mellom 80.000 og 100.000 finner nå frem til kanalen hver dag, viser PPM-tall målt av Kantar Media.


Kanalen, som startet på nyåret 2017, har sett en jevn tilvekst av lojale lyttere som setter pris på musikken fra gullalderen. For ett år siden var kanalen kun på planleggingsstadiet og hadde ikke én eneste lytter.


I spissen står Leif-Erik Forberg og Vidar Lønn-Arnesen. Begge kjente fra radio og tv i mange år. Nå presenterer de de største sangene fra 50-, 60- og 70-tallet på den ferske dab-kanalen.


– Vi er også vidåpne for lytternes egne favorittplater, sier Forberg og legger til at mye av musikken som spilles velges ut i samarbeid med lytterne. – Vi får beskjed fra våre lyttere at de endelig har funnet en radiokanal som tar voksen musikksmak på alvor. Selv om vi kun spiller musikk fra gullalderen, blir jeg overrasket over hvor mange unge som møter denne musikken for første gang her hos oss.


Med seg på Radio Vinyl har Leif-Erik Forberg også sin gamle kollega Vidar Lønn-Arnesen.


– Vi hadde det mye moro sammen i NRK; nå har vi det på Radio Vinyl, sier radioveteranen, som i likhet med Lønn-Arnesen har radiobransjens ærespris hengende på veggen.


Leif-Erik Forberg er det nok også mange som husker fra Casino på TVNorge. Han har ikke helt forlatt underholdningselementet på Radio Vinyl. Med seg i studio har han et lykkehjul, der han deler ut gjeve premier til lytterne.


Selv om det er mye musikk og hygge på Radio Vinyl mener den erfarne journalisten at en god nyhetsredaksjon hører med på en skikkelig radiokanal.


– Ja, det skulle bare mangle. En radiokanal uten nyheter er etter min mening ingen fullgod radiokanal. Nå blir det spennende å følge veien videre. Vi har ennå mange gode prosjekter på lur, smiler Forberg, som foreløpig holder kortene tett til brystet.  


(placeholder)

PUBLISERT 27.10.17

LYTTERFAVORITTER PÅ DAB: Vidar Lønn-Arnesen og Leif-Erik Forberg ble kjent i NRK – nå jobber de sammen igjen i Radio Vinyl.

NYHETER