FESTEN STARTER 16. JANUAR    

Ingrid Gjessing Linhave, Ronny Brede Aase og Kåre Magnus Bergh skal lede oss gjennom neste års MGP-sesong, som ifølge NRK blir større og kanskje også viktigere enn noen gang.Delfinalene som ble innført under MGPs sekstiårsjubileum videreføres neste år, og den første av fem delfinaler er allerede lørdag 16. januar. Deretter går det slag i slag hver lørdag frem til Norges representant i Eurovision Song Contest skal utropes under den store norske finalen 20. februar.


– Vi bobler over av lykke og glede, for vi er så gira for å være vertskap igjen for MGP. Og vi elsker å jobbe sammen! Vi har fått sniklytte på de fleste låtene og synes det er bedre enn noensinne og gleder oss vilt til å dele musikken og artistene med det norske folk, sier Ingrid Gjessing Linhave på vegne av programledertrioen.


Hun mener MGP føles enda viktigere enn noensinne og lover at de skal gi alt for at det norske folk skal få gode lørdagskvelder foran tv-skjermen i januar og februar.


– Det er bare å pusse paljettene og gullskoene, for snart er vi endelig i gang, sier Linhave.


Wild Card: Én artist får komme inn igjen

Et helt nytt grep neste år er et Wild Card-element som innebærer at de artistene som ikke går videre fra delfinalene fortsatt har en sjanse til å komme til finalen. Publikum får nemlig muligheten til å stemme frem en av delfinalistene som får den siste finalebilletten.


Hvilken artist som vinner den siste finaleplassen blir klart i en Wild Card-sending på radio og NRK.no søndag 15. februar.


Finalen blir derfor den største noensinne, med til sammen tolv finalister, der seks forhåndskvalifiserte låter er plukket ut av en fagjury, og seks finalister stemt frem av publikum.


– MGP 2021 blir tidenes viktigste. I en litt tung tid med mangel på begivenheter som samler oss, trenger vi nå en heftig musikkfest. Neste års MGP blir stort, nært og med en fantastisk samling artister og låter. Vi gleder oss til å si farvel til 2020, fyre opp konfettikanonene og sparke i gang 2021, sier prosjekt- og musikkansvarlig for MGP, Stig Karlsen.


Mandag 11. januar kl 12.30 offentliggjøres de ti første artistene på en pressekonferanse på Marienlyst. Her presenteres de seks forhåndskvalifiserte artistene som er plukket ut av fagjuryen, og de fire delfinalistene som konkurrerer i første delfinale 16. januar.


Deretter slippes delfinalister og låter hver mandag i ukene som følger:


Mandag 18. januar: Slipp av fire nye delfinalister som skal på scenen under delfinale 2, lørdag 23. januar.


Mandag 25. januar: Slipp av fire delfinalister som skal på scenen under delfinale 3, lørdag 30. januar.


Mandag 1. februar: Slipp av fire nye delfinalister som skal på scenen under delfinale 4, lørdag 6. februar.


Mandag 8. februar: Slipp av de fire siste delfinalistene som skal på scenen under delfinale 5, lørdag 15. februar.


Søndag 16. februar: Wild Card-sending på radio og NRK.no.


Lørdag 20. februar: Finale!


Alle delfinalene og finalen sendes fra H3 arena på Fornebu, men dessverre uten publikum på grunn av coronasituasjonen.


Låtene til delfinalistene slippes i alle strømmetjenester samme dag som navnene deres gjøres kjent. Dette er mandager kl 08.00 den uken de har delfinale. De forhåndskvalifiserte artistene opptrer i en delfinale hver. Låtene deres slippes fredager før delfinalen.


Avstemning med backup-løsninger

I etterkant av MGP-finalen i Trondheim i februar har NRK jobbet mye med å gjøre stemmeløsningen mer robust. Det har betydd endringer i den tekniske arkitekturen, skalering av systemer for å ta høyde for et større volum av stemmer og engasjement, og det har vært tatt i bruk mer avanserte verktøy i arbeidet med å stressteste løsningen.


Stemmeløsningen har også vært brukt i andre programmer på NRK siden den nasjonale MGP-finalen, blant annet under høstens Stjernekamp-sesong og under den alternative Eurovision Song Contest-finalen i mai.


NRK har som mål å skape et stort engasjement via mobilen også neste år, men på litt andre måter enn gjennom fjorårets emoji-konsept. Det er utviklet en mekanisme som gjør det mulig å fjerne denne tilleggsfunksjonen underveis, dersom det skulle oppstå noen lignende problemer som i år.


Det legges i tillegg opp til to backup-løsninger. Det ene er en SMS-løsning, mens et siste alternativ er et publikumspanel bestående av 1000 personer som er plukket ut av analyseselskapet Norstat. Dette panelet skal ha sett alle showene.


(placeholder)

Vårens Melodi Grand Prix blir uten publikum i salen