– MYE LATTER I VENTE  

Discovery holdt i dag sin tradisjonelle vårlansering. Tradisjonen tro har TVNorge og Discovery en rekke humorprogrammer planlagt for vinteren og våren.– 2020 har definitivt vært et annerledesår for oss i tv-bransjen, som for resten av Norge og verden. Vår rolle i pandemien er å sørge for en slags normalitet i hverdagen og fortsette å gi folk noe å glede seg til, noe å le av, noe å juble for, og noe å bli rørt av. Derfor er det gledelig å kunne si at vi har en bugnende og knallsterk underholdningsmeny klar også til våren. Det er bare å si tusen takk til alle våre profiler på skjermen og de fantastiske menneskene som utgjør det norske produksjonsmiljøet, sier Espen Skoland, operativ leder og ansvarlig redaktør i TVNorge og Discovery Norge.


– Til våren blir det nye sesonger med humordramaene Aldri voksen, Gullrute-vinneren Kongen befaler, Alle mot alle, Basic Bitch og undergrunnsfavoritten Sigurd fåkke pult. De er veldig ulike programmer og favner til sammen bredt i befolkningen. Vi er stolte av å ha med oss etablerte humorstjerner som Jon Almaas og Henriette Steenstrup, sammen med supertalenter som Steinar Klouman Hallert og Maria Stavang, bare for å nevne noen, sier Magnus Vatn, programdirektør i Discovery Norge.


Humorvåren tyvstarter allerede i november, med premieren på tv-serien Fjols til fjells, som er løselig basert på vårens kinosuksess med samme navn. I tillegg kommer det nye sesonger med humorkjenninger som Hvite gutter, Neste sommer og Brille.


– Denne våren kommer vi også med vår første ung-drama-serie, Nach. Den spilles av et knippe unge og veldig lovende skuespillere, og følger tre ungdommer gjennom en sommer i Oslo, sier Magnus Vatn.


Ekser og kjendiser på fjellet

En av få produksjoner som måtte kanselleres på våren grunnet pandemien, var strømmesuksessen Ex on the Beach. Innspilling på eksotiske strender i fjerne himmelstrøk er fortsatt ikke mulig, men nå har programmet fått en iskald twist.


– Denne gang sender vi like greit den festglade gjengen og hele lasset med ekser til vinterfjellet i Norge og kaller det Ex on the Beach – Afterski. Det kan bli minst like hett i saunaen som på beachen i Brasil. I tillegg sper vi på med mer Ex and the City og premieren på Pierre og Daniel, som følger livene til de to brødrene og strandrealitykongene Pierre og Daniel Louis. Festreality-fansen har mye godt i vente i 2021, sier Magnus Vatn.


Dplay og TVNorge sender også en ny runde med 71° nord – Norges tøffeste kjendis, den gamle, men superspreke traveren som i 2020 slo alle tidligere seerrekorder. Noen av årets deltakere er Steffen Iversen, Isabel S. Raad, Victor Sotberg, Fay Wildhagen, Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Per Heimly.


Flere dokumentarer

Programdirektøren lover mer enn bare humor, fest og reality på Discoverys plattformer.


– Vi er tilbake med flere fengende dokumentarer. For første gang på tv forteller vi den spektakulære og nesten ufattelige historien om Martin Pedersen. Martin Pedersen – Norges største bankraner handler om den sjarmerende rikmannsgutten som levde et dobbeltliv og ranet nitten banker på 70-tallet. Prosjekt kollektiv – året da alt endret seg er en fortelling om seks ungdommer som flytter inn på et eldrehjem for å leve sammen med og bli kjent med beboerne – så kommer coronaen og alt snus på hodet. I tillegg er Insider FEM tilbake. Dokumentarsjangeren er tid- og ressurskrevende å jobbe med, men det er veldig tilfredsstillende når resultatet kommer og det blir så bra tv, sier programdirektør Magnus Vatn.


En av dokumentarene som kommer på TVNorge denne høsten har det allerede vært skrevet mye om, nemlig Baneheia – kampen om sannheten.


– Drapene i Baneheia rystet hele Norge, og da dommene mot Jan Helge Andersen og Viggo Kristiansen falt, opplevde naturlig nok de fleste at saken var lukket og ferdigbehandlet. De senere årene har flere aktører sådd tvil rundt dommene. Påtalemyndighetene, på sin side, har fremstått sikre i sin sak. I dokumentarserien vil vi prøve å forstå hvorfor, og håper samtidig å vise hvordan denne saken er blitt så polariserende. Serien skulle vært sendt allerede i høst, men produksjonen ble utsatt på grunn av covid-situasjonen, sier ansvarlig redaktør i Discovery Norge, Espen Skoland.


Eliteserien tilbake

Årets runde av Eliteserien rekker forhåpentligvis å bli ferdigspilt innen jul. Da er det ikke så lenge til neste sesong sparkes i gang, første runde er lagt til 4. april. Samtidig planlegger Discovery sitt første sommer-OL.


(placeholder)

Slik blir våren på TVNorge