KAN BLI EN FARLIG TV-UTFORDRER

Disney+, strømmetjenesten fra The Walt Disney Company, lanseres i dag i Norge, Danmark, Sverige, Finland, Island, Belgia, Portugal og Luxembourg.Ved oppstarten i Norge byr den nye strømmetjenesten på 500 filmer, 40 eksklusive Disney+ originalproduksjoner, og tusenvis av episoder fra Disney, Pixar, Marvel, Star Wars og National Geographic.


– Vi har nå over 60,5 millioner abonnenter på verdensbasis, og i dag fortsetter vi den internasjonale ekspansjonen ved å lansere Disney+ i åtte nye land. Gjennom vår etablering på det globale strømmemarkedet tar vi våre fantastiske historier, med den høye kvaliteten man forventer seg av vår merkevare, ut til enda flere, sier Rebecca Campbell, Chairman i Walt Disney Direct-to-Consumer and International.


Abonnentene kan glede seg over 40 Disney+ originalproduksjoner, inkludert de Emmy-nominerte seriene «The Mandalorian», den første storslagne live-action «Star Wars»-serien og dokumentarserien «Jeff Goldblums verden» fra National Geographic. Du kan også strømme «High School Musical: The Musical: The Series», en moderne versjon av den Emmy-vinnende filmserien, og «Pixar i virkeligheten», som tar ikoniske karakterer og øyeblikk fra Pixar-filmene ut i den den virkelige verden, skriver Disney i en pressemelding.


På Disney+ finnes også den legendariske animerte serien «The Simpsons». For første gang kommer rundt 600 episoder, fra sesong 1 til 30, å være samlet på ett og samme sted. Originalfilmer som kommer på Disney+ er blant andre «Togo», som handler om den norske hundesledeføreren Leonhard Seppala og hunden hans Togo, som sammen deltar i Nome Serum Run, «Phineas & Ferb-filmen: Candace mot universet», et nytt eventyr med alles favorittbrødre, suksessmusikalen «Hamilton» fra Broadway, samt det visuelle albumet fra Beyoncé, «Black is King».


Disney+ kan strømmes på de fleste større mobil- og tv-enheter, inklusive spillkonsoller, mediespillere og smart-tv. Abonnentene kan strømme – reklamefritt – på opptil fire enheter samtidig, ubegrenset antall nedlastinger på opp til ti enheter, få personlige anbefalinger, samt muligheten til å opprette opp til syv forskjellige profiler. Foreldre kan også opprette tilpassede barneprofiler med et enklere brukergrensesnitt og innhold som er tilpasset de yngste.


Prisen for Disney+ er 69 kr i måneden, eller 689 kr for et årsabonnement.


– Ikke bekymret

Programredaktør i NRK Super, Hildri Gulliksen, sier til NRKs nettavis at de har forberedt seg på konkurransen som nå kommer – men at de ikke er bekymret.


– Vi skal bare forsøke å gjøre det som er vår oppgave som allmennkringkaster enda bedre. Dessuten er det ikke noe nytt for oss med internasjonal konkurranse, der er allerede YouTube og Netflix godt etablert, sier hun.

(placeholder)

Disney+ inntar Norge med en eventyrlig skattekiste