DUNCE KLAR FOR DET STORE UTLAND

To store tegneserienasjoner har kjøpt rettighetene til Dunce-bøkene av Jens K. Styve. Først ut var Frankrike og 404 Comics, og nå følger italienske Green Moon etter.– Jeg kjenner lite til det italienske seriemarkedet, men gleder meg enormt til få ut italiensk «Il Dunce»-bok. Man må jo elske alt med Italia (nesten), jeg skal passe på å reise ned til lanseringen, spise og drikke godt i en uke. Med litt flaks blir det midt i mørketiden når jeg trenger det aller mest, sier serieskaperen bak Dunce-bøkene, Jens K. Styve.

 

Lanseringen av Dunce i Italia skjer i løpet 2021, og starter med den første Dunce-boken, «Førstebossen». Her hjemme har Dunce-tegneserien vunnet Dagbladets seriekonkurranse, den har mottatt Pondus-prisen og har to ganger blitt kåret til Årets tegneserie av nettsiden empirix.no. Serien er også å finne i Klassekampen og i 15 andre norske aviser.

 

– Vanligvis er det bare de beste tingene fra et land som eksporteres. Tenk champagne. Tenk parmaskinke. Og resultatet er at det blir mindre av disse kvalitetsgreiene i opprinnelseslandet. Når Dunce nå har blitt solgt både til Frankrike og Italia – to av tegneserielandene fremfor noen – så er dette nettopp et sånt tilfelle der Norge eksporterer det beste vi har. Likevel er fordelen at det blir like mye Dunce igjen å lese for folk her hjemme, forsikrer redaksjonssjef i Egmont, Tormod Løkling, i en pressemelding.


Han mener at Jens K. Styve rett og slett tatt har bærekraftig eksport til et nytt nivå.

 

– Dunce-serien har en internasjonal dimensjon over seg, og er suverent tegnet, så jeg tror virkelig den kan lykkes på det internasjonale markedet. Selv om den handler om en alenepappas liv helt nord i Norge, eller kanskje nettopp fordi den handler om en alenepappas liv helt nord i Norge, sier redaktør Tonje Tornes i Egmont.


Til høsten kommer Dunce-boken «Apocalypse Snart!» ut i her hjemme.(placeholder)

Norsk serieeksport til Frankrike og Italia