– ET OVERFLØDIGHETSHORN

Finn Bjelke har siden han var guttunge opparbeidet seg en mektig platesamling bestående av flere tusen LPer, singler og CDer. Nå har han gått igjennom hele samlingen sin og plukket ut kremen av det beste han har i hyllene og laget radiokanal av det hele.Radiokanalen har fått det klingende navnet Bjelkes Jukebox og inneholder sanger fra 50-tallet til i dag. Radiokanalen ligger på nett og kan i praksis høres over hele verden.


­– Målet er at Bjelkes Jukebox skal være et overflødighetshorn av musikk fra alle sjangre. Fra country til prog, via mainstream pop/rock og listetravere, sier den erfarne musikkjournalisten og programlederen Finn Bjelke.


Radiokanalen er et sideprosjekt i tillegg til hans vanlige jobb i Radio Vinyl, der han har jobbet siden han sluttet i NRK sommeren for to år siden.


Bjelkes platesamling fremstår som noe schizofren, og slik skal også radiokanalen være, skriver Bauer Media i en pressemelding.


– Felles for alle sangene er at jeg oppfatter dem som «gode sanger». Utover det er det ikke annet kriterium for å bli spilt på kanalen, sier Bjelke.


Bjelkes Jukebox skal også sende serier om artister og epoker som har vært viktige musikkhistorisk. Han trekker frem historien om Motown og en serie om David Bowie som eksempler på det.


Bjelkes Jukebox kan høres via appen til Radio Vinyl eller på nett.


Men – med liten skrift: For å lytte til Bjelkes Jukebox må du registrere deg som Radio Vinyl-bruker og være innlogget.

(placeholder)

Finn Bjelke lager egen radio- kanal av platesamlingen sin