(placeholder)

DE FLESTE MEDARBEIDERE SKAL ARBEIDE HJEMMEFRA

Den danske allmennkringkasteren DR øker beredskapen i forbindelse med coronakrisen. Blant annet lanseres radio- og tv-spots med oppdatert informasjon om coronaviruset, samtidig som bemanningen reduseres kraftig.DRs medarbeidere har i dag fått informasjon om at man fra i morgen vil kjøre med markant redusert bemanning rundt om på distriktskontornene i hele Danmark. Størsteparten av DRs medarbeidere skal i de neste to ukene – i det omfang det er mulig – arbeide hjemmefra. Omkring en fjerdedel av den danske allmennkringkasterens medarbeidere være på jobb for å holde de viktigste funksjoner i gang.


– Vi befinner oss i en meget alvorlig situasjon, og derfor har vi i dag iverksatt de nødvendige tiltak for fortsatt å kunne holde de viktigste deler av DRs produksjon gående. Det dreier seg spesielt om nyhetsformidling, våre beredskapsforpliktelser og generelt om å holde sendenettet i gang. Størstedelen av medarbeiderne har i dag vært innom DRs lokaler for å hente utstyr, så de i et visst omfang kan arbeide hjemmefra. Det er klart at brukerne kommer til å merke den endrede sendeplanen, men jeg kan love at vi alle gjør vårt beste i en vanskelig situasjon, sier DRs generaldirektør Maria Rørbye Rønn.


Som et ekstraordinært tiltak øker DR nå sin opplysningsinnsats om coronavirus og konsekvensene for befolkningen. I en spesialutgave av programmet «Lægens Bord» behandler DRs helsemedarbeider Peter Qvortrup Geisling sammen med ledende eksperter de viktigste helsespørsmål i forhold til den aktuelle situasjonen. Dessuten kan seerne få svar på spørsmål om coronavirus. Programmet blir inntil videre sendt daglig fra mandag til torsdag på DR1 i forlengelse av TV-Avisen og ’Vores Vejr’ klokken 19.00. På dr.dk/coronavirus kan man til enhver tid finne siste nytt om coronaviruset.


I tillegg lanserer DR i samarbeid med en rekke offentlige myndigheter en opplysningskampanje på alle radio- og tv-kanaler med fokus på råd og veiledning om forebyggelse av coronasmitte. Kampanjen vil også omfatte DRTV og dr.dk.

Coronakrisen medfører store endringer i dansk radio og tv