(placeholder)

- VIL VÆRE FØRE VAR

NRK følger helsemyndighetenes anbefalinger rundt publikumsarrangementer, og vil derfor med umiddelbar virkning gjennomføre innspillinger uten publikum i studio.– NRK har både  et samfunnsoppdrag og et beredskapsansvar vi skal ivareta. Vi  har muligheten til å gjennomføre opptak av tv-sendinger og lignende uten publikum i studio og fortsatt ha et godt tilbud på tv og radio. Dette er selvsagt leit for de som har gledet seg til å være publikummere, men vi ønsker å være føre var, sier marked- og kommunikasjonssjef Christine Viland.


Dette gjelder også programinnspillinger med færre enn 500 publikummere. Dette gjør NRK for å forebygge og begrense smitte.


          «Lindmo», innspilling onsdag 11. mars 

          «Nytt på nytt», innspilling torsdag 12. mars 

          «Kringkastingsorkesteret i store studio», innspilling torsdag 12. mars 

          «Abels tårn», innspilling fredag 13. mars 

          «Alle mot 1», innspilling lørdag 14. mars 

          «Lørdagsrådet», innspilling lørdag 14. mars  


NRK vil fortsatt ha medvirkende gjester og deltakere i programmer og sendingene publiseres som vanlig. Endringene fra 11. mars gjelder kun publikum, skriver NRK i en pressemelding. 


Også TV 2 og TVNorge setter inn spesielle tiltak i forbindelse med coronavirusutbruddet. TV 2 melder at flere programmer – blant annet kommende «Idol»-sendinger – vil gå uten publikum i salen. TVNorge-programmene «Alle mot alle», «Praktisk info» og «Brillle» vil også spilles inn uten publikum i tiden fremover.


TAR ANSVAR: – Lindmo, Nytt på nytt og Alle mot 1 e

NRK stenger dørene for publikum