Påsken på NRK

PÅSKENØTTER

Øystein Bache og Rune Gokstad er også i år klare med et knippe Påskenøtter som vi kan knekke gjennom åtte kvelder i påskeuken. Opptakene spenner seg fra Fiskehallen i Oslo via Flekkefjord, til øyene i Karibia. Oppgavene er heldigvis ikke vanskeligere enn at de lar seg løse, helst med en samling av flere generasjoner foran skjermen.

• Sendes på NRK1 fra og med mandag 15. april til og med mandag 22. april.

Nedgravde hemmeligheter
Nedgravde hemmeligheter
Besatt av en seriemorder
Besatt av en seriemorder
Mirakelet
Mirakelet
Vera
Vera
Voodoo på Vestkanten
Voodoo på Vestkanten
Superkrim
Superkrim

KRIM OG SPENNING


Nedgravde hemmeligheter, sesong 3: «Cold-case»-etterforskerne Cassie og Sunny kjenner vi fra tidligere påsker, og nå er den britiske serien tilbake med tre nye episoder. Menneskelige levninger blir funnet i veikanten ved en motorvei utenfor London. Det viser seg å være Hayley Reid, en 16 år gammel jente som forsvant på vei til fest. Cassie og Sunny tar saken og sirkler etterhvert inn fire mistenkte. Men hvem av dem er drapsmannen?

• Streames på NRK TV og sendes på NRK 1 mandag 15. til onsdag 17. april.Besatt av en seriemorder: Amélie Delagrange, en 22 år gammel student, blir funnet drept. Etterforsker Colin Sutton settes på saken, som vokser seg stadig større. Politi og presse ser raskt likheter mellom dette drapet og et annet, uoppklart drap på en ung kvinne. Er det en seriemorder som er på ferde? Steg for steg gjennom møysommelig politiarbeid nærmer etterforsker Sutton og resten av teamet seg drapsmannen.


Denne krimserien i tre deler er basert på den sanne historien om hvordan politiet jobbet for å fange Levi Bellfield, en av Englands farligste seriemordere. Den virkelige Colin Sutton jobbet tett med serieskaperne da serien ble laget. Den virkelige Levi Bellfield ble dømt i juni 2011 for tre drap og et drapsforsøk. Alle ofrene var unge kvinner eller jenter.

• Streames på NRK TV og sendes på NRK1 søndag 14. april (alle episodene).Mirakelet: I denne italienske krimserien møtes det verdslige og det okkulte. Historien starter når spesialstyrkene finner mafiasjefen Molocco dekket i blod. Men blodet er hverken hans eget, eller fra et annet menneske. Det kommer fra øynene til en statuett av jomfru Maria. Figuren gråter ni liter blod i timen, og påvirker livet til alle som kommer i kontakt med den. Uforklarlige dødsfall og merkelige syner er noen av konsekvensene, i en ellers realistisk skildring av et moderne Italia.

«Mirakelet» er visuell og intens, og ikke for de lettskremte.

• Streames på NRK TV og sendes på NRK1 fra fredag 26. april.Vera, sesong 9: Den trauste kriminaletterforskeren Vera Stanhope er tilbake. Denne gangen må Vera etterforske dødsfallet til en nyutdannet rettsmedisinsk psykolog, Joanne Caswell. Hun blir funnet død i et deponi et godt stykke unna der hun bor. Det viser seg at Caswell har sett nærmere på forbrytelser begått av en av hennes tidligere pasienter, som nå har tatt livet av seg. Kan det være en forbindelse her?

• Streames på NRK TV og sendes på NRK1 frara 18. til og med 22. april.Voodoo på Vestkanten: NRK Radioteatret og Knut Nærum har sammen bestemt seg for å vekke de døde denne påsken.

En mann nekter å holde seg i graven, en sval bris slår inn fra Haiti mot Oslo vest, og med litt magi og voodoo kan de døde reise under jorden. En hevn fra det hinsidige er på vei…


Den halvveis vellykkede forfatteren Kjell Nilsen må søke hjelp hos privatetterforsker Oberon Qvist gjennom fem episoder.


I noen av rollene møter du Espen Reboli Bjerke som «Nilsen», Kim Haugen som «Qvist» og Jonas Strand Gravli som «Njål Gram». I andre roller: Anne Marie Ottersen, Johannes Joner, Janne Formoe og Stig Henrik Hoff m.fl. Manus er skrevet av Knut Nærum, musikk komponert av Marius Christiansen, produsent er Øystein Kjennerud, lyddesign ved Arne Barca og regi ved Else Barratt-Due.

• Sendes på P1 fra onsdag 17. til og  med 21. april kl 23.03 hver kveld og på P2 fra 18.  til og med 22. april.

• Alle episodene legges ut i sin helhet på nett fra uke 16. Superkrim: Det blir spenning for hele familien når NRK Super-redaksjonen også i år må løse underlige mysterier i løpet av påsken. Jenny fra Lik Meg forsvinner sporløst under Påskeløpet – hva har skjedd? Hvorfor skjer det noe rart med alle deltakerne som kommer på audition for å rappe med Fantorangen? Hvem misliker at Kristoffer og Unni fra Villa Mekk skal lage årets påskekrim i radio?


Påsketradisjonen med Superkrim byr på åtte enkeltstående dramaepisoder med spennende mysterier og forbrytelser hvor kjente profiler deltar som skurk, mistenkt eller detektiv. Plottene er forskjellig i hver episode.


Alle kan som vanlig stemme på hvem de tror er skurken på nettet, og i NRK Supers apper på mobil og nettbrett.

• Streames på NRK TV og sendes på NRK Super fra fredag 13. til og med 20. april.
MEDIABLIKK • PUBLISERT 12.04.19