Pengespillkanaler snapper vintersportenNENT-Group – som eier blant annet TV 3 – har kjøpt de nordiske rettighetene til deler av FIS-verdenscup og VM nordisk og alpint for hele Skandinavia. Avtalen gjelder fra sesongen 2021/22 og fem år fremover. Rettighetene har frem til i dag utgjort omlag 40 prosent av NRKs vintersportpakke.– Vi selvfølgelig skuffet. Disse rettighetene er viktige for oss, og vi strakk oss svært langt økonomisk for å sikre oss disse, sier redaktør for NRK Sport, Egil Sundvor, i en pressemelding.


Han forteller at NRKs bud dessverre ikke nådde opp, og at sluttsummen ble så stor at det var umulig for NRK som en offentlig finansiert allmennkringkaster å nå opp i konkurransen denne gangen. Situasjonen er den samme for SVT og YLE, i henholdsvis Sverige og Finland.


FIS-pakken som nå er solgt inneholder cirka 200 renn fordelt på VM og verdenscup, og står for om lag 40 prosent av det totale vintertilbudet NRK har i løpet av en vintersesong. Rettighetene gjelder ikke verdenscuprenn i Norge, Østerrike og Sveits. Avtalen gjelder heller ikke skiskyting og skøyter.


– Vi vil understreke at det fremdeles blir vintersport på NRK i årene fremover. I de neste to sesongene er porteføljen tilnærmet uendret. Vi har fortsatt store, samlende eventer i porteføljen, sier Sundvor.


Han lover også et offensivt NRK som fremover vil jobbe for å finne nye rettighetsområder og for å fornye porteføljen.


Anders Jensen, president i NENT Group, beskriver avtalen som en milepæl for selskapet.


– Den måler seg med kjøpet av rettighetene til ishockey-VM i 1989 og OL i 2011, sier Jensen i en pressemelding.


NENTs tv-kanaler finansieres for en stor del gjennom massiv og aggressiv reklame for utenlandske pengespill.
• Les også: Regjeringen trapper opp kampen mot ulovlig pengespillreklame


MEDIABLIKK • PUBLISERT 10.04.19