Norsk påskekrim fra Sumpleiren

For første gang dukker det opp en norsk Billy-tegner i nettopp Billy, nemlig Sam Klein. Til årets påskenummer har han tegnet en unik påskekrim.


– Vi har økt andelen Billy i bladet til over 50 prosent. Dette hadde vært mulig hvis ikke flere tegnere tegnet Billy og resten av gjengen i Sumpleiren. En av dem er norsk-amerikanske Sam Klein, forteller redaktør Jo H. Masdalen. 


– Sam er en amerikaner som har gjort nordmann av seg, men en som ikke er helt fersk i Billy-gamet. Han er en dreven forsidetegner, kreativ designer og fantastisk illustratør. Og nå skal han bidra til at serieinnholdet blir enda bedre, sier Masdalen.


 I Billys påskenummer har Sam Klein tegnet en egen påskekrim. 


– Jeg tror det blir gøy og spennende å tegne Billy-striper, men det er også helt klart utfordrende. Det er en egen spesiell rytme og timing som kreves når man lager vitser, til forskjell fra kun å lage forsider hvor man tegner hele figurer og en løsere komposisjon. Teknisk er det også annerledes å lage striper, forholdet med tegninger og tekst i et mindre format gjør at man får en mindre flate å jobbe på, sier Klein. 


– Har du selv en favoritt i Billy-universet?


– Jeg elsker stort sett alle vitsene med og om Nullet. Jeg synes forholdet mellom Frøken Fryd og Generalen fører mange morsomheter med seg. De er jo rake motsetninger og det skaper ganske mye morsom dynamikk i serien.


I en pressemelding fra Egmont Publishing fremgår det at det blir flere Billy-striper av Sam Klein i kommende utgaver.• Les også: Mort Walker laget tegneserier i 80 år
MEDIABLIKK • PUBLISERT 09.04.19